Skip to main content

Повечето хора пият медикаменти, само когато се разболеят.  Те не се опитват да намерят превантивна мярка за лечение, преди да се развие болеста. Конвенционалната медицина би дефинирала здравето, като липса на болести. Но това се счита за грешен подход. Има много голяма разлика между двата способа за лечение.

 

Дефиниция: Конвенционална медицина срещу Билкова медицина

Друга гледна точка е, че природната медицина създава холистична страна във вашето тяло. Тя работи в синхрон с него, за да облекчи заболяването, да предотврати бъдещето разрастванe на симптомите и напълно да премахне заболяването.

Също така, натуралната медицина използва похвати за усилване на имунната система на тялото и нормализира здравните показатели. За разлика от лекарствата, ефекта на билките не е моментален. Понякога се изискват месеци, за да усетите облекчение, особено ако тялото е излязло от допустимият му баланс.

Билковата медицина използва дълготраен щадящ метод за лечение. За разлика от конвенционалната медици, която е позната с агресивните си медикаменти, които много често причиняват странични ефекти. Поради тази причина е необходимо и приемането на други лекарства, които да нормализират здравните показатели или да наутрализират негативните ефекти.

 

Цена на лечение

Като дойде, в който трябва да изберем най-добрият медикамент за нашето здраве, повечето от нас желаят да изберат най-безопастната и най-ефективна опция, независимо дали тя е: лекарство, билка или хранителна добавка. Хорате често се обръщат към билките, защото те са натурален продукт, имат по-малко странични ефекти и обикновенно са по-евтини.

Например, един от всеки четири човека в Америка споделя, че пропускат или спират медикаментните си лечения, защото нямат финансова възможност да я продължат.

 

Опасения за безопастност

В последно време се наблюдават множество изтегляния на лекарствени продукти от търговските мрежи. Това събужда съмнение не само в самите производители, а и в организациите за контрол на лекарствените средства. Поради тази причина, много хора се прехвърлят към лечението с натурални билки. Хората се притесняват, че вече не е достатъчно само здравните агенции да гарантират за произхода и качеството на лекарствения продукт. Те желаят да бъдат напълно информирани за рисковете или облагите преди да започната лечението.

Билките не подлежат на толкова строги регулации от държавните институции, затова е важно да се разбере точно как те биват регулирани.

 

Регулация на билковата медицина

Билковите лекарствени продукти също са регулирани, като хранителните добавки, но не като лекарства. Пройзводителите на билкови хранителни добавки са отговорни да направят техните продукти безопасни, но не са задължени да ги регистрират в агенцията по лекарствата. Изключение правят добавките съдържащи съставки, които са нови на пазара.

Но е задължително самите производители да бъдат регистрирани към ИАЛ и трябва да се водят по тяхните стандарти за производство, за да гарантират, че добавките им са произведи по даден стереотип и отговарят на стандартите за качество.

Производителят на билкови лекарства може да печата само здравни листовки върху опаковката или рекламата, за да опише “ефекта на намаляване на риска или предотвратяване на болестите”. ИАЛ е отговорен за предприемането на действия срещу производителите с несъответстващи продукти.

 

Нежелани реакции

Статистически е доказано, че много повече хора страдат от страничните ефекти на лекарствата в сравнение с билките. Но наблюдението на вредните ефекти е много трудно, защото няма система, която да задължава пациентите да споделят вредните ефекти от приеманите медикаменти или хранителни добавки.

Въпреки това, публикувано проучване в „The Lancet” (водещ медицински журнал) установи, че е имало само няколко стотин нежелани реакции на година в САЩ, в резултат на хранителни добавки. Докато друго проучване в “The Journal of the American Medical Association” заявява, че има повече от 200,000 нежелани реакции към лекарства с рецепта, отчетени от болниците в продължение на една година в САЩ, и половината от нежеланите реакции са били фатални.

 

Дълъг и здравословен живот

Природните билкови лекарства са по-популярни от всякога. Хората се обръщат към нови начини за подобряване на тяхното здраве. Има безброй проучвания показващи терапевтичните ползи от различните билки и билкови екстракти. Изследването представя убедителни доказателства, че приемането на билкови добавки, заедно със здравословна диета и начин на живот може да доведе до по-дълъг и здравословен живот.

Остави коментар